Administratie- en Belastingadvieskantoor

Starters / ZZP'ers

Als u wilt starten als zelfstandig ondernemer, komen er veel administratieve werkzaamheden bij kijken. Starters zijn al snel geneigd om dit naar het tweede plan te schuiven, terwijl juist voor de startende ondernemers het spreekwoord opgaat: "Een goed begin, is het halve werk". Wij kunnen u helpen met de keuze van de rechtspersoon van uw onderneming, het opzetten van de boekhouding, de juiste facturering, financiering en de uitleg met welke soorten belastingen en verplichtingen u te maken krijgt. Wij kunnen u helpen bij het maken van een ondernemingsplan (business plan), contact met de Belastingdienst, UWV en de Kamer van Koophandel.

Wij weten als geen ander hoe moeilijk het voor een startende zelfstandige/ondernemer is om een eigen onderneming op te starten. Juist in de beginperiode moet u ondernemen en zo snel mogelijk omzet maken. Daarom denken wij met u mee en geven u het juiste advies om een snelle start te maken.

Als ZZP'er

Als ZZP'er (Zelfstandige Zonder Personeel) bent u in staat om snel en flexibel te werken. Hierbij heeft u te maken met specifieke fiscale en administratieve regels. Zo mag er geen sprake van een dienstbetrekking. Als dit wordt geconstateerd kan dat leiden tot heffing van loonbelasting en premies werknemersverzekering.

Rechtspersonen

Afhankelijk van uw plannen, persoonlijke situatie, branche, etc. is de keuze van de rechtspersoon van uw onderneming een zeer belangrijke keus. Wij vertellen u de voordelen van een eenmanszaak, Vennootschap onder Firma (VOF) en Besloten Vennootschap (BV). Wij kunnen u wijzen op de gevaren, voor- en nadelen van iedere rechtspersoon.

Startkapitaal

Een van de belangrijkste zaken, waar een starter mee te maken krijgt is de financiering of het startkapitaal van zijn onderneming. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het opstellen van een ondernemingsplan met een meerjaren prognose. Hierin komt de behoefte aan financiële middelen naar voren. Met het ondernemersplan kunt u naar een bank of andere financier.

Waarom De Basis ?

Wij kunnen u van dienst zijn bij al uw ondersteunende activiteiten, zoals boekhouding en belastingzaken.

Neemt u gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. U zult constateren dat een dergelijk eerste gesprek verhelderend werkt en nieuwe inzichten en ideeën genereert. Uw plannen krijgen meer diepte en de kans van slagen neemt toe.

Administratieve dienstverlening

Overige diensten

Administratiekantoor De Basis

Bonkelaarplein 37  |  3363 EL SLIEDRECHT  |  Tel. 0184 - 723930  |  info@debasisonline.nl

Algemene voorwaarden  |  Privacy statement